Industrie & Food - Nederland
La Boucherie
De uitdaging kort samengevat
Compleet nieuwe koeltechniek voor professionele kwaliteitsslagerij
Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning
Geautomatiseerd ventilatiesysteem en droogprogramma voor optimaal werkklimaat
Werkzaamheden zo ingepland dat bedrijfsprocessen niet gehinderd worden
De klantvraag
Bij Koning Koudetechniek herkennen we dit verhaal achter La Boucherie in het Brabantse Made. Jan Woolthuis startte zijn slagerij in 1979, met als klantenkring de betere restaurantkeukens. Bij La Boucherie komen liefde voor het slagersvak, oog voor kwaliteit en innnovatiekracht samen in de beste en vaak verrassende vleesproducten. Inmiddels staan zonen Robert en Marc Woolthuis aan het roer van dit familiebedrijf. Zij zetten de traditie van hun vader voort, met evenveel passie en vakmanschap.
Bij ons zetten Marc en Geert de traditie voort van vader Gerrit. En ook bij ons vormen innovatiekracht, kwaliteit en vakmanschap de pijlers onder het familiebedrijf.
We vinden het daarom mooi dat we door Robert en Marc Woolthuis werden gevraagd de complete koeltechniek en het werkklimaat in de professionele slagerij te verduurzamen en verbeteren. Extra puntje van aandacht: het werk moest gewoon doorgaan, zodat restaurants konden blijven vertrouwen op het verse kwaliteitsvlees van La Boucherie.
Onze oplossing
Onze koeltechnische monteurs mochten hún vakmanschap laten zien in de professionele omgeving van La Boucherie. Dat deden ze met messcherpe precisie en de gevraagde flexibiliteit. Niet meer dan normaal, vinden we bij Koning Koudetechniek; bij ons is ook de klant Koning.
Zonder dat de lopende bedrijfsprocessen in het gedrang kwamen, vervingen we de verouderde koelinstallatie voor een compleet nieuw exemplaar. Deze koel- en vriesinstallatie draait op het natuurlijke koudemiddel CO2 en regelt centraal de exacte temperatuur in de koel-vries opslagcellen, net als in de verwerkingsruimtes waar al het kwaliteitsvlees wordt verwerkt en verpakt.
Geautomatiseerd ventilatiesysteem en droogprogramma voor optimaal werkklimaat
Voor die verwerkingsruimtes namen we bovendien een ventilatiesysteem en droogprogramma mee in onze installatie. Zo hebben Robert en Marc Woolthuis de zekerheid dat hun slagers in optimale omstandigheden kunnen werken. Dankzij dit systeem worden de verwerkingsruimtes automatisch gedroogd, nadat ze aan het slot van iedere productiedag grondig gereinigd geworden. De benodigde droogwarmte halen we via warmteterugwinning slim en duurzaam uit het koelproces.
Meer
Projecten
Aanvragen koeladvies
Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!