Utiliteit - Nederland
Hotel Okura Amsterdam
De uitdaging kort samengevat
Nieuwe koelwerkbanken, een vrieswerkbank, wijnkoelkasten, blastchiller en koel- en vriescellen
Montage op 24ste verdieping mogelijk door prefab montage in eigen werkplaats
Duurzame en efficiënte koelinstallatie
Energievoordeel door warmtewisselaar die restwarmte gebruikt om hotelkamers te voeden
De klantvraag
De keuken van een restaurant is een professionele omgeving waar de koks moeten kunnen excelleren. Dat geldt zeker voor de keuken van het fameuze twee Michelin sterren restaurant Ciel Bleu op de 23ste verdieping van Hotel Okura in Amsterdam. Waar gasten een beleving van top niveau verwachten. De keuken werd in de afgelopen periode gerenoveerd om dat topniveau ten alle tijden te kunnen blijven waarborgen.
Onze oplossing
Met Koning Koudetechniek zetten we ook de koeltechniek op topniveau. We demonteerden de bestaande, monoflow koelinstallatie en vervingen deze door een efficiënte en milieuvriendelijke CO2 koelinstallatie, in lijn met de vooruitstrevende visie van Hotel Okura Amsterdam omtrent duurzaamheid.
Koning Koudetechniek levert maatwerk van topniveau voor restaurant van topniveau
Een vijfsterren hotel verdient vijfsterren-kwaliteit. En dat is precies wat we vanuit Koning Koudetechniek leverden met onze koeltechniek. Samen met projectpartner Metos, specialist in professionele keukens, richtten we de keuken van het restaurant op de 23ste verdieping in met nieuwe koelwerkbanken, een vrieswerkbank, wijnkoelkasten, blastchiller en nieuwe koel- en vriescellen.
Duurzame en efficiënte koelinstallatie
Alle koelmeubels worden nauwgezet aangestuurd door onze op maat gemaakte CO2 koelinstallatie die we, via de lift (!), in de technische ruimte op de 24ste verdieping plaatsten. Om montage via de hotellift mogelijk te maken bouwden we deze op maat op, in onze Koning Koudetechniek werkplaats in Bakel. Die koelinstallatie is dankzij gebruik van het natuurlijke koudemiddel CO2 op zichzelf al duurzaam en efficiënt. In lijn met de vooruitstrevende visie van Hotel Okura Amsterdam omtrent duurzaamheid.
Energievoordeel dankzij warmtewisselaar
Daarnaast gaven we Hotel Okura Amsterdam extra energievoordeel door een warmtewisselaar te monteren. Daarmee wordt de restwarmte gebruikt om het warmwater-circuit van de hotelkamers te voeden. Warmteterugwinning dus. Want luxe kwaliteit, vinden we ook bij Koning Koudetechniek, mag gerust ook duurzaam zijn.
Op 25 maart werd het Ciel Bleu restaurant heropend. Sinds die opening kunnen de gasten van Hotel Okura Amsterdam weer genieten van een onvergetelijke gastronomische ervaring en panoramisch uitzicht op het hoogste niveau. Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op het hoge niveau waarmee we daar aan bijdroegen.
Meer
Projecten
Aanvragen koeladvies
Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!