Retail - Nederland

Vomar Maarssen

De uitdaging kort samengevat

Complete verbouwing geeft Vomar in winkelcentrum Zwanenkamp in Maarssen, onder de rook van Utrecht, optische en technische metamorfose

Volledig nieuwe inrichting met koel- en vriesmeubels volgens jongste Vomar-styling

Centrale koelinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2: efficiënt dus duurzaam

Hergebruik van warmte uit koelproces: slimme winkelverwarming is goed nieuws voor milieu én energierekening

De klantvraag

De Vomar Voordeelmarkt in winkelcentrum Zwanenkamp in Maarssen, onder de rook van Utrecht, was aan een stevige update toe. Het vloeroppervlak werd vergoot en de inrichting kwam in lijn met de jongste winkelstyling van Vomar.

De koel- en klimaattechniek kon daar natuurlijk niet bij achterblijven. Dus kregen wij bij Koning Koudetechniek de vraag een volledig nieuwe installatie te leveren, volgens de allerlaatste stand van de techniek.

Onze oplossing 

Van zo’n vraag worden wij natuurlijk blij. We richtten de winkel volledig nieuw in met koelwanden, vrieskasten en vrieskisten, voorzien van de kenmerkende stylingdetails van Vomar. In het magazijn, dat tijdens de verbouwing werd verruimd, plaatsten we nieuwe koel- en vriesopslagcellen.  

Voordeel dankzij warmteterugwinning

Al die meubels en cellen worden precies op de juiste temperatuur gekoeld via de centrale koel- en vriesinstallatie die we in de technische ruimte plaatsten. Deze installatie werkt met het natuurlijk koudemiddel CO2 en is voorzien van warmteterugwinning. Dat laatste levert de Vomar veel voordeel op. Tijdens het koelproces komt namelijk warmte vrij. In plaats van die af te voeren naar de buitenlucht, wat vaak gebeurt, zetten wij die warmte in voor de winkelverwarming. Dat is vriendelijk voor het milieu én voor de portemonnee.   

Na een verbouwing van net geen drie weken mocht supermarktmanager Ferdie op 18 september trots de deuren weer openzetten voor zijn klanten. Dankzij onze compleet nieuwe koeltechnische inrichting is zijn Vomar klaar voor een zorgeloze, duurzame toekomst. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!