Agro - Duitsland

Fruitbedrijf Philip Wißkirchen

De uitdaging kort samengevat

Nauwkeurig geconditioneerde ULO-opslag (Ultra Low Oxygen) van appels en peren via één, centraal koel- en klimaatsysteem op natuurlijk koudemiddel CO2

Warmteterugwinning: slim gebruik van gegenereerde restwarmte voor energiezuinige verwarming van de werkruimtes en sorteerruimte

Vervanging van bestaande, verouderde installatie in de zomermaanden. Dus nauwkeurig voorbereid en volledig operationeel voor het komende oogstseizoen

Zekerheid dankzij de mogelijkheid om de installatie 24/7 te volgen via computer of mobiele telefoon

De klantvraag

“Kunnen jullie een koelinstallatie leveren waardoor onze appels en peren onder de meest ideale omstandigheden bewaard worden? Vanaf het komende oogstseizoen? Een installatie die bovendien duurzaam is, betrouwbaar, energiezuinig én ingericht voor de toekomst?”

Dat was kortweg de vraag waarmee de enthousiaste, jonge Duitse fruitteler Philip Wißkirchen bij ons aanklopte. Een veeleisende vraag? Bij Koning Koudetechniek werden we er meteen warm van. Want ja. Natuurlijk kunnen we dat. Oftewel: Machen wir!

Onze oplossing

Obsthof Wißkirchen, in het Duitse Meckenheim, is een familiebedrijf dat hecht aan regionale en klimaatvriendelijke teelt van met name appels en peren. Sinds 2013 staat zoon Philip Wißkirchen aan het roer, en hem is er alles aan gelegen Obsthof Wißkirchen een in alle opzichten gezonde toekomst te geven.

Vanuit Koning Koudetechniek dragen we daar aan bij met een energievriendelijke, duurzame koelinstallatie voor de opslagcellen. Die installatie, op het natuurlijke koudemiddel CO2, vervangt de verouderde installatie. Daarnaast worden er 3 grote koelcellen bijgebouwd als uitbreiding

Nauwkeurig geconditioneerde opslag via ULO-methode

Met onze installatie koelen we de 6 koelcellen voor ULO-opslag. Die opslagmethode garandeert optimale versheid, maar stelt ook extra eisen aan ons koelsysteem. De appels en peren worden ingekoeld en bewaard onder een extreem laag zuurstofgehalte en op een exact temperatuurniveau. Klimaatcondities waarop we onze installatie volledig hebben ingericht.

We ontwierpen de installatie bovendien met overcapaciteit, zodat uitbreiding in de toekomst mogelijk is.

Daarnaast richtten we de installatie uit met warmteterugwinning. De warmte die bij het koelen vrij komt, en die normaal gesproken wordt afgevoerd richting buitenlucht, zetten we zo om voor gebruik in de bedrijfsverwarming. In het geval van Obsthof Wißkirchen: voor het verwarmen van de sorteerruimte en verblijfsruimten.

Geen misperen

Tot slot gaven we Philip Wißkirchen zekerheid. Hij heeft de mogelijkheid om de prestaties van zijn installatie 24/7 te volgen via z’n computer of mobiele telefoon.

Niet dat dat per se nodig is, denken we bij Koning Koudetechniek. We zijn overtuigd van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze systemen. Tegelijkertijd: dat er soms een mispeer of rotte appel van de boom valt, dat kunnen we zelfs bij Koning Koudetechniek niet helemáál uitsluiten.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!