Utiliteit - Nederland

Industriële ziekenhuiskeuken

De uitdaging kort samengevat

Centrale CO2 koelinstallatie voor high-end ziekenhuisrestaurant

Ruimtekoelingen voor de werkruimtes van de koks

Veilige opslagcapaciteit dankzij 7 nieuwe koelcellen en 2 nieuwe vriescellen

Inkoelcellen om maaltijden en ingrediënten hygiënisch te conserveren

De klantvraag

Duizenden maaltijden per dag. Dat is de capaciteit in de bedrijfskeuken van een groot ziekenhuis in de regio Zuidoost-Brabant. Vanzelfsprekend moeten die maaltijden aan de strengste eisen voldoen qua hygiëne en voedselveiligheid.

Bij een recente verbouwing van het ziekenhuis ging de hele vleugel waarin de bedrijfskeuken zich bevindt op de schop. Een moment dat het ziekenhuis aangreep om de complete koeltechniek in de keuken te moderniseren en tegelijkertijd het bouwdeel te verduurzamen.
Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag die hoogwaardige, nieuwe koeltechniek voor deze ziekenhuiskeuken te leveren.

Onze oplossing

Zonder onszelf overdreven op de borst te kloppen; de CO2 koel- en vriesinstallaties die we leveren blinken uit in veiligheid, bedrijfszekerheid,  storings(on)gevoeligheid en duurzaamheid. En tja, laten dat nou net de belangrijkste eisen zijn die van oudsher worden gesteld aan ziekenhuisinstallaties.

Voor de verbouwing van deze ziekenhuiskeuken stelden we een koel- en vriessysteem samen dat niets aan het toeval over laat. Op basis van het natuurlijke koudemiddel CO2 ontwikkelden we een energiezuinige koelmotor met voldoende capaciteit om het hele koelsysteem aan te sturen. Die installatie werd vanuit onze werkplaats met speciaal transport naar z’n nieuwe locatie vervoerd.

Ruimtekoelingen voor de werkruimtes van de koks

De keuken zelf rustten we uit met ruimtekoelingen voor de verwerkingsruimtes, zodat de koks onder veilige en hygiënische omstandigheden kunnen werken aan smakelijke patiëntenmaaltijden. Zeven nieuwe koelcellen, twee nieuwe vriescellen en vier inkoelcellen garanderen dat alle ingrediënten kakelvers zijn en blijven, en dat de maaltijden optimaal bewaard worden.

Deze verbouwing is gevolgd door verdere uitbreiding van het ziekenhuiscomplex. In een later stadium werd een nieuw en modern bouwblok gerealiseerd waarin het bedrijfsrestaurant en de ziekenhuisapotheek zich bevinden. Het ziekenhuis vroeg ons om ook daar te zorgen voor op maat gesneden koeltechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!